==► WordPress 5.0 : Τι είναι ο Gutenberg editor;  ==► Το πρώτο Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου  ==► TIPS Διαφημιστικής Καμπάνιας  ==► Οργάνωση και Διοίκηση των Επιχειρήσεων  ==► Διαδικασία της επικοινωνίας  ==► Έρευνα Αγοράς Marketeers  ==► Online Marketing στην Εκπαίδευση  ==► Αύξησε τον τζίρο σου στην Black Friday  ==► Διαφημιστικοί Στόχοι  ==► Προτεινόμενο Website Υπηρεσιών Ομορφιάς  ==► 7 TIPS Google Adwords - Συμβουλές Google Adwords  ==► Η συμβολή της εφαρμογής των Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας (ΙSO 9001:2008) στην αποτελεσματική οργάνωση και διοίκηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ)  ==► Ευρωπαϊκό Μοντέλο Διοίκησης Ολικής Ποιότητας ή Ευρωπαϊκό Μοντέλο Διοικητικής Αριστείας  ==► Οι σύγχρονες Αρχές Διοίκησης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) με έμφαση στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας  ==► ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (BUSINESS PLAN)  ==► Οδηγός Επιτυχίας Marketing Plan στα Social Media 2018  ==► Ποιοι είναι οι κατάλληλοι likers στην εταιρική μας σελίδα στο Facebook;  ==► Λεξικό ορολογίας SEO  ==► Google AdWords Ad Extensions: Πλήρης Οδηγός  ==► Τι Είναι το Facebook Pixel και Πώς να το Εγκαταστήσουμε  ==► Δημόσιες Σχέσεις: «ΚΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ».  ==► MARKETING PLAN  ==► influencer marketing  ==► Οι κανόνες της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων σε φυσικά πρόσωπα το 2018  ==► Πλεονεκτήματα ίδρυσης ΙΚΕ «Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία»    By Web Developer Desinger

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Βασικές διαφορές Ε.Π.Ε. - Α.Ε.

Βασικές διαφορές Ε.Π.Ε. - Α.Ε.
Εκτός από το ελάχιστο ύψος του μετοχικού κεφαλαίου και διαδικαστικά θέματα κατά την σύστασή τους, οι δύο αυτές εταιρείες έχουν σημαντικές διαφορές που πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη από τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να συστήσουν τον έναν ή τον άλλον εταιρικό τύπο.
Τα χαρακτηριστικά της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης εν μέρει μοιάζουν με εκείνα της ανώνυμης εταιρείας (π.χ. συνέλευση εταίρων, περιορισμένη ευθύνη μελών εταιρείας κ.ο.κ.) και εν μέρει με εκείνα της προσωπικής εταιρείας (π.χ. ύπαρξη διαχειριστή αντί διοικητικού συμβουλίου).
Η Ε.Π.Ε. είναι ο εταιρικός τύπος που βρίσκεται ανάμεσα στην ανώνυμη και την προσωπική εταιρεία. Δεν έχει τα μειονεκτήματα της πρώτης (που είναι αμιγώς κεφαλαιουχική εταιρεία), όπως την ανάγκη μεγάλου κεφαλαίου και τη μειωμένη επιρροή των μικρών μετόχων στη διοίκηση της εταιρείας. Έχει όμως το βασικό πλεονέκτημα, που είναι το περιορισμένο της ευθύνης των εταίρων.
Στην Ε.Π.Ε. κάθε εταίρος έχει τόσους ψήφους, όσα εταιρικά μερίδια διαθέτει στο κεφάλαιο της εταιρείας. Οι αποφάσεις της συνελεύσεως λαμβάνονται με απλή πλειοψηφία (πλέον του μισού) του όλου αριθμού των εταίρων, που εκπροσωπούν πλέον του μισού ολοκλήρου του εταιρικού κεφαλαίου. Η πλειοψηφία αυτή είναι απλή πλειοψηφία, αλλά συγχρόνως είναι και διφυής. Απαιτεί, σωρευτικά, και πλειοψηφία κεφαλών (εταίρων), και πλειοψηφία κεφαλαίου (εταιρικών μεριδίων).
Αυξημένες πλειοψηφίες: Οι αποφάσεις για τροποποιήσεις του καταστατικού λαμβάνονται με πλειοψηφία τουλάχιστον των τριών τετάρτων του όλου αριθμού των εταίρων, που εκπροσωπούν τα τρία τέταρτα του όλου εταιρικού κεφαλαίου.
Η μεταβίβαση των εταιρικών μεριδίων της Ε.Π.Ε. γίνεται μόνο με δημόσιο συμβολαιογραφικό) έγγραφο (άρθρο 28 §3 Ν.3190/55) σε αντίθεση με τη μεταβίβαση μετοχών Α.Ε. που μπορεί να γίνει και με ιδιωτικό έγγραφο.
Για τη μεταβίβαση των εταιρικών μεριδίων μεταβάλλεται η σύνθεση των εταίρων (πρόσωπα) και επέρχεται η διάσπαση της προηγούμενης κεφαλαιουχικής πλειοψηφίας. Όλα αυτά, όμως, συμβαίνουν με τη σύμφωνη γνώμη όλων των εταίρων ή της πλειοψηφίας αυτών (ανάλογα με τους όρους του καταστατικού) που διατυπώνεται το συμβολαιογραφικό έγγραφο μεταβιβάσεως των εταιρικών μεριδίων (και το οποίο αποτελεί τροποποίηση του καταστατικού).
Στην Ε.Π.Ε. υπάρχουν 2 όργανα λήψης αποφάσεων, δηλαδή ο διαχειριστής (ή οι διαχειριστές) και η συνέλευση των εταίρων. Στην Α.Ε. υπάρχουν 3 όργανα λήψης αποφάσεων και αυτά είναι η Γενική Συνέλευση των μετόχων, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Διευθύνων Σύμβουλος ή οι Διευθύνοντες σύμβουλοι, που προσομοιάζουν με τον διαχειριστή στην ΕΠΕ αλλά αντλούν την εξουσία τους (συνήθως) με εξουσιοδότηση από το Διοικητικό Συμβούλιο.