Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Επενδυτικό Σχέδιο – Υποβολή Φακέλου ΕΣΠΑ

Επενδυτικό Σχέδιο – Υποβολή Φακέλου ΕΣΠΑ
Το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο πρέπει να καλύπτει τις παρούσες και μελλοντικές ανάγκες της επιχείρησης σας.
Οι προτεινόμενες δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν να αντιπροσωπεύουν πραγματικές ανάγκες που χρειάζεται πραγματικά η επιχείρηση σας.
Οι επενδύσεις να στοχεύουν σε συγκεκριμένα και αν γίνεται μετρήσιμα οφέλη π.χ. αύξηση θέσεων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, βελτίωση ταχύτητας ή και ποιότητας εξυπηρέτησης, μείωση κόστους παραγωγής, καινοτομίες κ.α.
Η αμοιβή του συμβούλου να εξαρτιέται από την παροχή συγκεκριμένης υπηρεσίας και το βαθμό αποτελεσματικότητας του επενδυτικού σχεδίου (έγκριση ή μη).
Οι τράπεζες καλούνται να συμβάλλουν στις αναπτυξιακές προσπάθειες με συγκεκριμένο ποσοστό χρηματοδότησης μέσω δανεισμού της επιχείρησης σας. Στην πραγματικότητα δεν είναι σε θέση να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια και ο δανεισμός γίνετε με επαχθείς όρους τόσο τοκογλυφικούς και με προσημείωση κατοικίας ή άλλων περιουσιακών σας στοιχείων. Όσο σίγουροι και αν είσθε για το επιχειρείν σας δεν θα πρέπει να ρισκάρετε την οικία σας και ιδιαιτέρα με τις σημερινές συνθήκες που επικρατεί στο τραπεζικό σύστημα ! Δεν μπορείτε να βασιστείτε στο τραπεζικό σύστημα για Επιχειρηματικά Κεφάλαια, δεν έχουν την θέληση και την γνώση να σας βοηθήσουν σε τυχόν προβλήματα που προκύψουν στην επιχείρησης σας. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες πρέπει να μη ρισκάρουν προς αυτή την κατεύθυνση.  
Ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δώσετε στην παρουσίαση του επιχειρηματικού σας προφίλ σας ως επενδυτή, διπλώματα, πτυχία, βιογραφικό.
Μεγάλη σημασία έχει ο τρόπος με τον οποίο προσδιορίζετε την ιδία επενδυτική συμμετοχή στην επιχείρηση σας.
Οι προμηθευτές σας πρέπει να γνωρίζουν από την αρχή τους όρους του επενδυτικού προγράμματος ΕΣΠΑ ώστε να υπάρξει προσύμφωνο μαζί τους. Μετά την έγκριση του προγράμματος έχετε δικαίωμα να αλλάξετε προμηθευτή και εξοπλισμό.  
Οι προσφορές από τους προμηθευτές σας πρέπει να είναι ολοκληρωμένες με ελάχιστα τεχνικά χαρακτηριστικά μαζί με prospectus και λεπτομέρειες ισχύος της προσφοράς καθώς και τρόπο πληρωμής.
Ο χαρακτηρισμός startup της επιχείρησης σας πρέπει να γίνει αποτυπώνοντας με προσοχή την καινοτομία χρήσης που θα γίνει για την βελτίωση της υπάρχουσας γκάμας προϊόντων – υπηρεσιών με σκοπό να προσεγγίσουν νέους πελάτες και να διευρύνουν το πελατολόγιο σας.
Οι δράσεις σας ενέργειες της επιχείρησης πρέπει να έχουν κοινωνικά και περιβαλλοντολογικά κριτήρια.
Η Στρατηγική Σύνταξης του Επενδυτικού Σχεδίου πρέπει να υπάρχει προσανατολισμός και στόχευση για τη Μέγιστη Δυνατή Βαθμολογία. Η επιλογή χρηματοδότησης της επιχείρησής σας από τα προγράμματα ΕΣΠΑ πρέπει προσφέρουν, τα μέγιστα δυνατά οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη.