Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Erasmus για νέους επιχειρηματίες

Erasmus για νέους επιχειρηματίες
Το Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες βοηθά φιλόδοξους Ευρωπαίους επιχειρηματίες να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να ξεκινήσουν και/ ή να διευθύνουν με επιτυχία μία μικρή επιχείρηση στην Ευρώπη. Νέοι επιχειρηματίες συναντώνται και ανταλλάσσουν γνώσεις και επιχειρηματικές ιδέες με έναν έμπειρο επιχειρηματία, κοντά στον οποίο μένουν και συνεργάζονται για μία περίοδο 1-6 μηνών. Η διαμονή χρηματοδοτείται κατά ένας μέρος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Μπορείτε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα ως νέοι επιχειρηματίες, εάν:
-  Σχεδιάζετε να ξεκινήσετε μία επιχείρηση βάσει ενός βιώσιμου επιχειρηματικού σχεδίου.
-  Έχετε ξεκινήσει τη δική σας επιχείρηση εντός της τελευταίας τριετίας.
-  Η (μελλοντική) εταιρεία ή δραστηριότητα μπορεί να υπάγεται σε οποιονδήποτε κλάδο, ενώ δεν υπάρχει όριο ηλικίας.   Οφέλη για νέους επιχειρηματίες Ως νέος επιχειρηματίας, θα ωφεληθείτε από την επιτόπια εκπαίδευση σε μία μικρού ή μεσαίου μεγέθους επιχείρηση σε μια άλλη χώρα που συμμετέχει στο πρόγραμμα. Αυτό θα διευκολύνει το επιτυχημένο ξεκίνημα της επιχείρησής σας ή θα ενισχύσει τη νέα επιχείρησή σας. Προσφέρεται η δυνατότητα παραμονής έως και έξι μήνες κοντά σε έναν έμπειρο επιχειρηματία σε μία άλλη συμμετέχουσα στο πρόγραμμα χώρα, ώστε να αποκτήσετε  γνώσεις από πρώτο χέρι σχετικά με την έναρξη μίας επιχείρησης σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως:
μάρκετινγκ/ πωλήσεις,
χρηματοοικονομική λογιστική,
σχέσεις με τους πελάτες,
οικονομική των επιχειρήσεων, κ.τ.λ.
Επίσης, θα έχετε την ευκαιρία να βελτιώσετε το επιχειρηματικό σας σχέδιο.  
H συμμετοχή σας αναμένεται να σας βοηθήσει:
- Στην ανάπτυξη αυτοπεποίθησης και δεξιοτήτων: απόκτηση συγκεκριμένων γνώσεων ή τεχνογνωσίας σε έναν κλάδο, τεχνικές και διοικητικές δεξιότητες.
- Στην αναζήτηση ευκαιριών  για συνεργασία με άλλους επιχειρηματίες και ανάπτυξη διασυνοριακής επιχειρηματικής συνεργασίας.
- Στην δικτύωση και ανάπτυξη ισχυρών σχέσεων, οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες για αμοιβαία παροχή συμβουλών, επιχειρηματικές συστάσεις και για εύρεση   επιχειρηματικών εταίρων στο εξωτερικό.
- Στην εμβάθυνση σε διαφορετικές πολιτιστικές και οργανωτικές συνθήκες και στο πώς λειτουργούν οι εταιρείες μίας άλλης συμμετέχουσας χώρας.
- Στην εμβάθυνση στο επιχειρηματικό περιβάλλον μίας άλλης συμμετέχουσας χώρας.
- Στην βελτίωση των γλωσσικών σας δεξιοτήτων. 

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην διαδικτυακή διεύθυνση http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/