Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Φτιάξε το Δικό σου Website με 4 Απλά Βήματα

Φτιάξε το Δικό σου Website με 4 Απλά Βήματα
Οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποιούν τις μηχανές αναζήτησης όπως είναι το Google & το Bing, ως ένα κύριο μέσο για την αναζήτηση πληροφοριών, προϊόντων και υπηρεσιών στο διαδίκτυο. Το website σου θα πρέπει έχει πολλές εμφανίσεις στις λίστες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης, ώστε να αυξηθεί η προσβασιμότητα των χρηστών και η περιήγηση τους σε αυτό.
Για να πετύχει το δικό σου Website το αποτέλεσμα αυτό, πρέπει να ξεκινήσεις από τα βασικά και απαραίτητα πρώτα βήματα τα οποία θα σε βοηθήσουν την προσπάθειά σου για την κατασκευή του.
Domain Name & Hosting
Βρες ένα Domain Name, δηλαδή μια διεύθυνση που θα χρησιμοποιούν οι χρήστες σου για να επισκέπτονται τον ιστότοπο σου (π.χ. www.thepeople.gr)
Βρες Hosting, δηλαδή την υπηρεσία που θα σου εξασφαλίσει τη σύνδεση του website σου με το διαδίκτυο. Κάθε φορά που κάποιος εισάγει το domain name, ένα πρόγραμμα περιήγησης όπως για παράδειγμα το Google, θα μεταφέρει το περιεχόμενο του website σου από το hosting που φιλοξενεί το website σου.
Πλατφόρμα Κατασκευής Website- Cloud
Μια Πλατφόρμα Κατασκευής Website είναι ένα λογισμικό που θα χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις το website σου (cloud). Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες, ανοιχτού κώδικα και όλες έχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία τους. Η ποιο πολυχρησιμοποιημένη από τους χρήστες παγκοσμίως είναι το WordPress. Το WordPress, είναι ένα Content Management System, και είναι η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα κατασκευής website, μιας και είναι, με ποσοστό 28%, η κινητήριος δύναμη του παγκόσμιου ιστού. Η WordPress είναι εύκολη στη χρήση, αξιόπιστη, προσφέρει χιλιάδες λειτουργίες και είναι φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης.
Website Template
Ένα Website Template είναι ένα προκατασκευασμένο Website, το οποίο σου δίνει μια σχεδιαστική επιλογή για το πως θα εμφανίζεται το website σου στους χρήστες του διαδικτύου. Η επιλογή ενός καλά σχεδιασμένου template σου γλυτώσει χρόνο και κόστος. 
Τα βασικά κριτήρια επιλογής σου πρέπει να είναι:
α) το λειτουργικό, να μπορεί το template που θα επιλέξεις να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σου (π.χ. εάν θέλεις να δημιουργήσεις ένα e-shop θα πρέπει να επιλέξεις ένα template που να υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη λειτουργία),
β) το εικαστικό, το συγκεκριμένο template πρέπει εκφράζει τη φιλοσοφία του brand σου κ.ά.
Πολλά είναι τα template, που μπορείς να δεις, να επεξεργαστείς και να επιλέξεις.
Παραγωγή Πρωτότυπου Περιεχομένου
Οι μηχανές αναζήτησης στοχεύουν το περιεχόμενο και πιο συγκεκριμένα το πρωτότυπο περιεχόμενο. Οι μηχανές αναζήτησης, ανακαλύπτουν πολύ εύκολα από το περιεχόμενο του post σου εάν είναι copyrate και τα αποτελέσματα του Website σου για την άνοδο του σε αυτές δεν θα είναι καθόλου ευχάριστα.
SEO
Ο στόχος για τον οποίο κατασκευάζεις το Website σου είναι για να εμφανίζεται ψηλά στις μηχανές αναζήτησης, όταν ένας χρήστης ψάχνει για τις υπηρεσίες/προϊόντα που παρέχει η ιστοσελίδα σου. Σωστά; Αυτό θα το πετύχεις μέσω του SEO. Για αυτό το λόγο πρέπει να δημιουργείς περιεχόμενα τα οποία να είναι ελκυστικά για τις μηχανές αναζήτησης, και να διασφαλίσεις ότι το Website σου συμμορφώνεται με τις βέλτιστες πρακτικές των μηχανών αναζήτησης.
Η δημιουργία της εταιρικής ιστοσελίδας σου, είναι σοβαρή υπόθεση για την επιχείρηση σου. Ένα εμφανίσιμο, λειτουργικό και αποδοτικό website θα βοηθήσει σημαντικά την ίδια την επιχείρησή σου να αναπτυχθεί.