Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Προτεινόμενο Website Υπηρεσιών Ομορφιάς

Προτεινόμενο Website Υπηρεσιών Ομορφιάς

Οι επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες ομορφιάς όπως είναι τα κομμωτήρια, τα κέντρα μανικιούρ – πεντικιούρ και τα κέντρα αισθητικής, πρέπει να έχουν δικό τους εταιρικό website και να μη έχουν μόνο την παρουσία τους στα social media. Η παρουσία της κάθε επιχείρησης στα social media είναι αναγκαία και η ενδεικνυόμενη χρήση τους πρέπει να είναι διαρκής και να βελτιστοποιείτε στις ανάγκες του μέσου κάθε φορά.  Αυτή η επιλογή μπορεί να μας προσφέρει πολλά οφέλη, οικονομικά προωθήσεις των υπηρεσιών και των προϊόντων μας κ.α.. Η σωστή παρουσίαση της επιχείρησης μας στους χρήστες του διαδικτύου γίνετε με την κατασκευή Website, όπου χρειάζεται να είναι λειτουργικό και σωστά δομημένο!
Ένα website υπηρεσιών ομορφιάς θα δώσει την ευκαιρία να προβάλουμε τον  φυσικό χώρο που δημιουργήσαμε, την ομάδα μας, τις δουλειές μας, τις υπηρεσίες που προσφέρουμε και τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην επιχείρησή μας. Με αυτό τον τρόπο συστηνόμαστε ως επαγγελματίες του είδους και ταυτόχρονα συστήνουμε καλύτερα την επιχείρησή μας στους χρήστες, επισκέπτες του ιστότοπου μας.
TIPS για την κατασκευή Website Υπηρεσιών Ομορφιάς
Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη δομή που πρέπει να έχει η ιστοσελίδα μας και στο περιεχόμενο που πρέπει να προβάλουμε σε αυτή. Δημιουργούμε ένα εύχρηστο και λειτουργικό website για τους χρήστες.
Επιλέγουμε το κατάλληλο site map
Το site map είναι ο καλύτερος τρόπος για να βλέπουν οι μηχανές αναζήτησης όλες τις σελίδες του Website , αλλά και για να καταχωρούνται αμέσως όλες τις νέες σελίδες που προστίθενται σε αυτή. Τα XML sitemap βελτιώνουν μέχρι και 90% την ταχύτητα που οι μηχανές αναζήτησης θα βρουν τις νέες σελίδες με το περιεχόμενό μας στο website και θα τις εμφανίσουν στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προτεινόμενο site map  για το Website Υπηρεσιών Ομορφιάς:
1. Αρχική σελίδα
Η αρχική σελίδα είναι η πρώτη εικόνα που βλέπει ο χρήστης που επισκέπτεται την ιστοσελίδα μας, για την επιχείρησή μας. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο περιεχόμενο της σελίδας αυτή. Δημιουργούμε περιεχόμενο κειμένου γράφοντας, το όραμά μας  για την ίδρυση και την λειτουργία της  επιχείρησής μας, για τους συνεργάτες μας και τις γνώσεις τους, τις εργασίες σχετικά με τις υπηρεσίες ομορφιάς, για τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε, ενώ ταυτόχρονα  τοποθετούμε φωτογραφίες από το χώρο της επιχείρησής μας, και από τις υπηρεσίες που προσφέραμε στους πελάτες μας (υπηρεσίες ομορφιάς). Προβάλλουμε με φωτογραφίες χρησιμοποιώντας  μόνο τις δικές μας δουλειές και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε.  Ο χρήστης θα επιλέξει την επιχείρησή μας, αφού δει τη δουλειά μας και του αρέσει.
2. Υπηρεσίες – Προϊόντα
Τώρα θα πρέπει να τα παρουσιάσουμε με αναλυτικό τρόπο τις υπηρεσίες και τα προϊόντα ομορφιάς που προσφέρουμε και χρησιμοποιούμε. Για παράδειγμα, αν η αποτρίχωση με κερί, ή με άλλο τρόπο ανήκει στις υπηρεσίες μας, αναφέρουμε τα πλεονεκτήματα της, τα σημεία στα οποία εφαρμόζεται και τα αποτελέσματα τους.
Ταυτόχρονα με το κείμενο περιγραφής των παραπάνω, χρησιμοποιούμε και σχετικές εικόνες ή video, που βοηθούν το χρήστη να έχει άποψη  για τον φυσικό τόπο-χώρο, για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της επιχείρησης μας. Όλα αυτά(κείμενο, βίντεο, φωτογραφίες, χρώματα) θα πρέπει να είναι σωστά και όμορφα επιλεγμένα και τοποθετημένα από ένα εξειδικευμένο developer ή wed design. Η προβολή της επιχείρησής μας πρέπει να παροτρύνει τον χρήστη να ενεργήσει ώστε να επιλέξει την επιχείρησή μας για να απολαύσει τις υπηρεσίες ομορφιάς , προσφέροντας σε αυτόν μια αξέχαστη και όμορφη εμπειρία.
Tips για Digital Marketing στο Email μας
Δημιουργούμε μια φόρμα όπου καλούμε, παροτρύνοντας τον χρήστη, να συμπληρώσει τα στοιχεία του και να μας δώσει την εξουσιοδότηση να τον ενημερώνουμε με Email για τις προσφορές μας, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.
“Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου για να λαμβάνεις κάθε εβδομάδα Tips & Χρήσιμα Άρθρα για το Digital Marketing!
Το email σου (απαραίτητο)
Κατηγορία (απαραίτητο)
Μάθετε περισσότερα για τη πολιτική απορρήτου εδώ”
3. Τιμοκατάλογος
Στην σελίδα αυτή προβάλλουμε αναλυτικά τις τιμές μας για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρουμε στους χρήστες, δυνητικούς πελάτες μας. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε στον χρήστη να δει το κόστος των υπηρεσιών ομορφιάς που προσφέρουμε και να μας επιλέξει ανάλογα με το οικονομικό του προφίλ.
4. Blog
Σε αυτή την σελίδα ενημερώνουμε τον χρήστη με περιεχόμενα σχετικά με τα νέες υπηρεσίες και προϊόντα που προσφέρει η επιχείρηση μας μέσω στοχευόμενων post, μυστικά και συμβουλές ομορφιάς, νέα για διάσημους/ες για την επιλογή  τους σε υπηρεσίες ομορφιάς, είναι μερικά θέματα που προβάλλουμε στη σελίδα αυτή. Η σελίδα blog έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και μπορεί να φέρει στην επιχείρησή μας πολλούς πελάτες, αρκεί το περιεχόμενο να είναι στοχευόμενο στον χρήστη που αναζητά υπηρεσίες ομορφιάς. Παρουσιάζοντας στο blog τη νέα τάση για τα μαλλιά, τα νύχια, τη φροντίδα του σώματος και της επιδερμίδας κ.α., οδηγώντας τον αναγνώστη του blog να ενεργήσει ως ένας νέος ή παλαιός δυνητικός πελάτης μας. Το blog ανάλογα με το περιεχόμενο αλλά και την συχνότητα των post θα μας ανεβάσει στην κατάταξή στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης της  Google.
5. FAQ- Συχνές Ερωτήσεις
Δημιουργούμε μια σελίδα με τις ερωτήσεις – απορίες που μπορεί τυχόν να έχουν συχνά οι πελάτες μας και οι χρήστες επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Δημιουργούμε περιεχόμενο που βοηθάει τους χρήστες που επισκέπτονται την ιστοσελίδα της επιχείρησης μας να του λύσει βασικές απορίες, για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρουμε. Με αυτό τον τρόπο η ιστοσελίδα μας είναι φιλική προς τον χρήστη.
Στη σελίδα θα παρουσιάζονται μόνο οι ερωτήσεις και όταν ο χρήστης επιλέξει μια από αυτές θα εμφανίζεται και η αντίστοιχη απάντηση.
6. Στοιχεία Επικοινωνίας
Σε αυτή την σελίδα προβάλλουμε τα στοιχεία και μία φόρμα επικοινωνίας της επιχείρησής μας, όπως και έναν χάρτη (Google map) που θα βοηθάει το χρήστη να εντοπίζει άμεσα και γρήγορα που βρίσκεται η επιχείρησή μας και να επικοινωνεί άμεσα με την επιχείρηση είτε με email ή τηλεφωνικά.
Αν έχουμε περισσότερα από ένα καταστήματα χρησιμοποιούμε μία λειτουργία με Google maps και βοηθάμε το χρήστη να εντοπίσει το κατάστημα που τον εξυπηρετεί, χρησιμοποιώντας geo locator.
Προσθέτουμε χρήσιμες λειτουργίες
Προσφορές, τα testimonials, η φόρμα για online ραντεβού είναι μερικές μόνο από τις χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει να συμπεριλάβουμε στην ιστοσελίδα της επιχείρησής μας, ώστε η περιήγηση από τον χρήστη στην ιστοσελίδα γίνετε πιο εύκολη και φιλική.
Photo gallery
Στη συγκεκριμένη ενότητα μπορείς να προβάλλουμε στους χρήστες, φωτογραφίες με τις υπηρεσίες και με τα προϊόντα ομορφιάς που προσφέρουμε, με το φυσικό χώρο που στεγάζεται η επιχείρησή μας.
Προσφορές
Προσφορές πρέπει να έχουν την πιο εμφανή θέση στην ιστοσελίδα μας είτε στο slider, είτε σε κάποια άλλη ενότητα της ιστοσελίδας που να συνδυάζει εικόνα και κείμενο.
Επίσης τοποθετούμε συνδέσμους (link) που οδηγούν το χρήστη να έρθει σε άμεση επαφή με την επιχείρησή μας και να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν (σελίδα επικοινωνία, call to action buttons).
Φόρμα για online ραντεβού
Δημιουργούμε μια φόρμα για την ανάγκη για online ραντεβού του χρήστη με την επιχείρησή μας. Είναι τρόπος να δηλώνουν την επιθυμία τους για ραντεβού οι χρήστες, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, συμπληρώνοντας στη σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος πεδία όπως ονοματεπώνυμο και email. Συλλέγουμε τις πληροφορίες από τη φόρμα και επικοινωνούμε άμεσα με τον πελάτη μας για να κλείσουμε το ραντεβού.
Testimonials
Προβάλλουμε τις απόψεις των συνεργατών και των πελατών για την επιχείρησης μας, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα ομορφιάς που προσφέρουμε. Εάν είναι θετικές συμβάλουν δυναμικά στην ενίσχυση του brand και του προφίλ της επιχείρησής μας.
Videos
Δημιουργούμε video παρουσιάζοντας τις υπηρεσίες ομορφιάς που προσφέρουμε στην επιχείρησή μας δίνοντας εικόνα από τον χώρο και τον τρόπο με τον οποίο προσφέρουμε υπηρεσίες μας στο χρήστη.
Newsletter
Συνδέουμε τον ιστότοπο μας  με μια φόρμα newsletter για να συλλέξουμε email, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε για να ενημερώνουμε τους χρήστες, δυνητικούς πελάτες μας, για τα νέα, τις εκδηλώσεις και τις προσφορές της επιχείρησής μας.
7. Footer
Κατασκευάζουμε σωστά δομημένο το footer το οποίο θα πρέπει να περιέχει τα εξής:
Banner που οδηγούν άμεσα το χρήστη στα social media δικτύωσης της επιχείρησής μας
Εφαρμογή που προβάλλει τις τελευταίες αναρτήσεις στα social media της επιχείρησής μας.
Εφαρμογή που οδηγεί τον χρήστη στην αρχική σελίδα
Banner,  με σύνδεσμο που να οδηγεί στην σελίδα επικοινωνία.
Link που οδηγεί τον χρήστη στο κύριο menu του site
Χάρτη (Google map) με την τοποθεσία της επιχείρησης
Πληροφορίες με τους τρόπους πληρωμής
Η παρουσία της επιχείρησης υπηρεσιών ομορφιάς  στο διαδίκτυο με δικό της, εταιρικό web site είναι επιβεβλημένη. Στην ανάπτυξη της επιχείρησή μας σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή λειτουργία των υπηρεσιών μας, εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και η σωστή λειτουργία του website μας. Είναι η βιτρίνα του διαδικτυακού προφίλ μας. Είναι η συνεχής επαφή με τους Χρήστες του Διαδικτύου με τους Παλαιούς και Νέους, Δυνητικούς Πελάτες μας.