==► WordPress 5.0 : Τι είναι ο Gutenberg editor;  ==► Το πρώτο Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου  ==► TIPS Διαφημιστικής Καμπάνιας  ==► Οργάνωση και Διοίκηση των Επιχειρήσεων  ==► Διαδικασία της επικοινωνίας  ==► Έρευνα Αγοράς Marketeers  ==► Online Marketing στην Εκπαίδευση  ==► Αύξησε τον τζίρο σου στην Black Friday  ==► Διαφημιστικοί Στόχοι  ==► Προτεινόμενο Website Υπηρεσιών Ομορφιάς  ==► 7 TIPS Google Adwords - Συμβουλές Google Adwords  ==► Η συμβολή της εφαρμογής των Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας (ΙSO 9001:2008) στην αποτελεσματική οργάνωση και διοίκηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ)  ==► Ευρωπαϊκό Μοντέλο Διοίκησης Ολικής Ποιότητας ή Ευρωπαϊκό Μοντέλο Διοικητικής Αριστείας  ==► Οι σύγχρονες Αρχές Διοίκησης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) με έμφαση στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας  ==► ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (BUSINESS PLAN)  ==► Οδηγός Επιτυχίας Marketing Plan στα Social Media 2018  ==► Ποιοι είναι οι κατάλληλοι likers στην εταιρική μας σελίδα στο Facebook;  ==► Λεξικό ορολογίας SEO  ==► Google AdWords Ad Extensions: Πλήρης Οδηγός  ==► Τι Είναι το Facebook Pixel και Πώς να το Εγκαταστήσουμε  ==► Δημόσιες Σχέσεις: «ΚΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ».  ==► MARKETING PLAN  ==► influencer marketing  ==► Οι κανόνες της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων σε φυσικά πρόσωπα το 2018  ==► Πλεονεκτήματα ίδρυσης ΙΚΕ «Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία»    By Web Developer Desinger

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Λανθασμένες Επιχειρηματικές Αποφάσεις

Λανθασμένες Επιχειρηματικές Αποφάσεις
Η σύγχρονη επιχείρηση έχει συμφέρον αλλά και υποχρέωση να αποφεύγει ή να περιορίζει τους λανθασμένους χειρισμούς. Όταν η επιχείρησης ξεκινά με μια λανθασμένη, εσφαλμένη απόφαση ως αποτέλεσμα θα έχει  οικονομική και κοινωνική ζημιά. 
Οι βασικές αιτίες που οδηγούν σε λανθασμένες αποφάσεις μια επιχείρηση είναι:
α. η ανεπάρκεια των οργάνων και των στελεχών που είναι επιφορτισμένα με την ευθύνη για την λήψη αποφάσεων. άλλοτε από άγνοια, άλλοτε εξαιτίας κάποιων προσωπικών τους χαρακτηριστικών όπως υπεραισιοδοξία ή απαισιοδοξία, φιλοδοξία ή ευθυνοφοβία κ.λ.π., δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν σωστά τα πραγματικά δεδομένα και έτσι οδηγούνται σε λανθασμένες αποφάσεις.
β. ανύπαρκτη και ανεπαρκή πληροφόρηση για στοιχεία που είναι απαραίτητα για την σωστή εκτίμηση των πραγματικών συνθηκών, πράγμα που δημιουργεί σημαντικές δυσκολίες στην αναζήτηση και επιλογή σωστών λύσεων.
γ. εσφαλμένες εκτιμήσεις από λανθασμένες πληροφορίες, που σε αυτή την περίπτωση η επιχείρηση διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο. Στις δύο πρώτες περιπτώσεις, πολλές φορές εκδηλώνεται δισταγμός και επιφυλακτικότητα από την πλευρά των υπεύθυνων στελεχών. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν γνωρίζουν ότι οι πληροφορίες που έχουν στην διάθεσή τους είναι λανθασμένες, αποφασίζουν χωρίς επιφυλάξεις σε επιλογές που οι πιθανότητες για λάθος αποφάσεις και λάθη είναι πολύ αυξημένες.
Συμπερασματικά οι λανθασμένες επιχειρηματικές αποφάσεις οφείλονται κυρίως στην ανυπαρξία, την ανεπάρκεια ή στην λάθος πληροφόρηση.