Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Παγκόσμια Ηλεκτρονικά Πορτοφόλια - World e-Wallets

Παγκόσμια Ηλεκτρονικά Πορτοφόλια - World e-Wallets
Paypal
Το Paypal  είναι το πιο διαδεδομένο ηλεκτρονικό πορτοφόλι παγκοσμίως, και ανήκει στο eBay από το 2002. Απευθύνεται σε ιδιώτες αλλά και σε εμπόρους που θέλουν να λαμβάνουν τις πληρωμές των πωλήσεων του e-shop τους, με ασφαλή τρόπο. Η εταιρεία αυτή προσφέρει τις υπηρεσίες online μεταφοράς χρημάτων, πληρωμών και αναλήψεων, αγορών σε πάνω από 160.000.000 μέλη της, χωρίς να μοιράζονται τα προσωπικά τους οικονομικά στοιχεία, παρά μόνο ένα e-mail. Απλά, δημιουργείτε δωρεάν έναν λογαριασμό, συνδέετε στον λογαριασμό αυτό, έναν τραπεζικό λογαριασμό ή πιστωτική κάρτα σας, και με το e-mail που έχετε δηλώσει, και μπορείτε να λάβετε ή να δώσετε λεφτά online, οπουδήποτε στον κόσμο, με πολύ χαμηλές χρεώσεις ανά συναλλαγή. Έχετε την δυνατότητα να δημιουργήσετε μέχρι δυο λογαριασμούς, έναν personal και έναν premium (business). Υπάρχει και η δυνατότητα χορήγησης prepaid πιστωτικής κάρτας, αλλά για μέλη από συγκεκριμένες χώρες, όχι πάντως για την Ελλάδα. Τέλος, μπορείτε να δημιουργήσετε κουμπί για δωρεά ή συνδρομή στο site σας, δωρεάν (με μια μικρή χρέωση ανά δωρεά ή συνδρομή). Χαρακτηρίζεται από αξιοπιστία, ταχύτητα και έχει δώσει πολύ μεγάλη βαρύτητα στην ασφάλεια, καθιστώντας την ως κορυφαία στο χώρο των online συναλλαγών. Είναι δύσκολο, πραγματικά δύσκολο να πετύχεις online κατάστημα ή επιχείρηση και να μην συνεργάζεται με την Paypal.
NETELLER
Μια πολύ γνωστή εταιρία στον χώρο των υπηρεσιών online συναλλαγών, ειδικά για bet/poker/casino/gambling sites, αλλά όχι μόνο. Απευθύνεται επίσης σε ιδιώτες αλλά και σε εμπόρους που θέλουν να λαμβάνουν τις πληρωμές των πωλήσεων του e-shop τους, με ασφαλή τρόπο. Η εταιρεία λειτουργεί από το 1999, εξυπηρετώντας πάνω από 200 χώρες, και προσφέρει τις υπηρεσίες online μεταφοράς χρημάτων, πληρωμών και αναλήψεων, χωρίς τα μέλη της να χρειάζεται να δηλώσουν τα προσωπικά τους οικονομικά στοιχεία, παρά μόνο ένα e-mail. Απλά, δημιουργείτε δωρεάν έναν λογαριασμό, συνδέετε στον λογαριασμό αυτό, έναν τραπεζικό λογαριασμό ή πιστωτική κάρτα σας, και με το e-mail που έχετε δηλώσει, μπορείτε να λάβετε ή να δώσετε λεφτά online, οπουδήποτε στον κόσμο, με πολύ χαμηλές χρεώσεις ανά συναλλαγή. Μπορείτε να αποκτήσετε επιπλέον οφέλη, εάν αναβαθμίσετε τον λογαριασμό σας σε VIP μέλος, το οποίο γίνεται βάση των χρημάτων που διακινείτε ανά έτος. Υπάρχει επίσης, η δυνατότητα να αποκτήσετε την Net+Mastercard εικονική πιστωτική κάρτα, για να πληρώσετε με τα χρήματα που έχετε στον Neteller λογαριασμό σας, όπου δέχονται Mastercard. Σίγουρα είναι από τις πιο αξιόπιστες στην ασφάλεια συναλλαγών, με γρήγορη ταχύτητα στις αναλήψεις/πληρωμές, που είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες στοιχήματος και online παιχνιδιών, καθιστώντας την εξαιρετική για online συναλλαγές.
Skrill (Moneybookers)
Το Skrill είναι ένα καταπληκτικό αλλά και απαραίτητο εργαλείο, ειδικά για αυτούς που παίζουν στοίχημα στο internet και κάνουν arbitrage, αλλά όχι μόνο. Είναι χρήσιμο φυσικά και για οικονομικές συναλλαγές, αναλήψεις και πληρωμές, σε αρκετούς εμπόρους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους όσους συνεργάζονται με την εταιρεία αυτή. Προσφέρεται και στην ελληνική γλώσσα. Η εταιρεία, η οποία ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία της ως Moneybookers το 2001 και μετονομάστηκε σε Skrill το 2013, θεωρείται από τις πιο αξιόπιστες λύσεις της αγοράς. Σημαντικό πλεονέκτημα η ταχύτατη μεταφορά χρημάτων, είτε πρόκειται για ανάληψη, είτε για πληρωμή και έχει υψηλό επίπεδο στο θέμα της ασφάλειας. Μπορείτε να κάνετε αναλήψεις-καταθέσεις, συνδέοντας τον Skrill λογαριασμό σας με τραπεζικό λογαριασμό ή πιστωτική κάρτα στο όνομα σας. Επίσης μπορείτε να μεταφέρετε χρήματα πιο γρήγορα με Paysafe card.
Προσφέρει επιπλέον διάφορα μπόνους εάν συστήσετε φίλους να χρησιμοποιήσουν την εταιρεία αυτή, και έχετε διάφορα επιπλέον οφέλη αναλόγως το επίπεδο που ανήκετε το οποίο καθορίζεται από το τριμηνιαίο ποσό συναλλαγών σας. Εάν κάνετε συναλλαγές πάνω από 6,000€, έχετε δικαίωμα να μπείτε στην elite κατηγορία των μελών, με το πρόγραμμα Skrill VIP, με πάρα πολλές επιπλέον παροχές, όπως δωρεάν αναλήψεις-καταθέσεις, ειδικό κλειδί ασφαλείας κ.α.
Τέλος να σημειώσουμε ότι προσφέρει και για τους κατοίκους της Ελλάδας την Skrill Mastercard (prepaid πιστωτική κάρτα) στα μέλη της, με χαμηλό κόστος 10€ το έτος, με την οποία μπορείτε να κάνετε ανάληψη από οποιαδήποτε τράπεζα στην Ελλάδα με επιβάρυνση 1.80€ ανά ανάληψη. Για τα μέλη που είναι στο πρόγραμμα Skrill VIP, η κάρτα αυτή είναι δωρεάν.
Μάθετε περισσότερα, πατώντας εδώ ή κάντε δωρεάν εγγραφή πατώντας εδώ.
Payza (AlertPay)
Άλλη μια αξιόπιστη εταιρία στον χώρο των υπηρεσιών online συναλλαγών, με πάρα πολύ ευχάριστο και απλό interface! Απευθύνεται επίσης σε ιδιώτες αλλά και σε εμπόρους που θέλουν να λαμβάνουν τις πληρωμές των πωλήσεων του e-shop τους, με ασφαλή τρόπο. Η εταιρεία απαριθμεί πάνω από 9.000.000 μέλη σε 197 χώρες, και προσφέρει τις υπηρεσίες online μεταφοράς χρημάτων, πληρωμών, σε 21 διαφορετικά νομίσματα, χωρίς τα μέλη της να χρειάζεται να δηλώσουν τα προσωπικά τους οικονομικά στοιχεία, παρά μόνο ένα e-mail. Απλά, δημιουργείτε δωρεάν έναν λογαριασμό, συνδέετε στον λογαριασμό αυτό, έναν τραπεζικό λογαριασμό ή πιστωτική κάρτα σας, και με το e-mail που έχετε δηλώσει, μπορείτε να λάβετε ή να δώσετε λεφτά online, οπουδήποτε στον κόσμο αυτόματα, με πολύ χαμηλές και ανταγωνιστικές χρεώσεις ανά συναλλαγή, ακόμη πιο χαμηλές και από την Paypal. Σαν επιπλέον χαρακτηριστικό, υπάρχει και η Payza Visa Prepaid που μπορούν να αποκτήσουν τα μέλη της Payza, για όποιον δεν θέλει να κάνει ανάληψη στην τράπεζα, άλλα θέλει να έχει τα χρήματα στον λογαριασμό αλλά να είναι και εύκαιρα. Πάρα πολύ καλή για online συναλλαγές, σίγουρα είναι από τις πιο αξιόπιστες στην ασφάλεια συναλλαγών, με πολλές δικλείδες ασφαλείας και γρήγορη ταχύτητα στις αναλήψεις/πληρωμές.
Paysafecard
H paysafecard προσφέρει έναν γρήγορο, ανώνυμο και ταυτόχρονα εύκολο τρόπο μεταφοράς χρημάτων για πληρωμές στο internet. Με την paysafecard, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τραπεζικό λογαριασμό ή πιστωτική κάρτα για να ανεβάσετε χρήματα στο internet. Απλά, πηγαίνετε σε ένα από τα πάρα πολλά σημεία πώλησης που υπάρχουν στην Ελλάδα, περίπτερα, ψιλικατζίδικα, σουπερμάρκετ, βενζινάδικα, 450.000 υπάρχουν παγκοσμίως, και αγοράζετε μια κάρτα. Μπορείτε να αγοράσετε paysafecard με 10, 25, 50, 100 ευρώ, ανάλογα με το ποσό που θέλετε να πληρώσετε. Η κάρτα αυτή, έχει έναν κωδικό PIN τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για οποιοδήποτε συνεργαζόμενο site με την paysafe, με άμεση μεταφορά χρημάτων, σαν να πληρώνετε με μετρητά στο internet. Επίσης είναι χρήσιμο να κάνετε έναν προσωπικό λογαριασμό my paysafe card ώστε να μπορείτε έχετε εκεί συγκεντρωμένα όλα τα PIN που έχετε αγοράσει και να τα διαχειρίζεστε όπως θέλετε.
Σαν εναλλακτική λύση, για κάποιο site που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την paysafe card, αλλά θέλετε να αγοράσετε, υπάρχει η δυνατότητα να βγάλετε μια paysafe Mastercard με ετήσια χρέωση 9,90€, μια prepaid πιστωτική κάρτα που είναι συνδεδεμένη με τον προσωπικό σας λογαριασμό my paysafecard και μπορείτε να χρησιμοποιείτε με τα χρήματα που έχετε εκεί.
Την αναφέρουμε γιατί πολύ σημαντική η πρόσφατη συνεργασία με το ηλεκτρονικό πορτοφόλι Skrill, όπου μπορείτε να φορτώσετε το ηλεκτρονικό σας πορτοφόλι, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τραπεζικούς λογαριασμούς ή πιστωτικές κάρτες. Και όπως είπαμε, είναι πολύτιμο να μπορείς γρήγορα, ανώνυμα και με ασφάλεια να μεταφέρεις χρήματα στο internet.
Viva Wallet 
To Viva Wallet είναι το πρώτο ελληνικό ψηφιακό πορτοφόλι που ήρθε για να δώσει λύση στις online συναλλαγές και όχι μόνο, ύστερα από την επιβολή των capital controls. Λειτουργεί από τις αρχές του 2013, αλλά έγινε ευρέως γνωστό από το 2015 καθώς γνωστές εταιρείες όπως η Paysafe αποσύρθηκαν, προσωρινά όπως διαπιστώθηκε, από τον ελληνικό χώρο. Το ηλεκτρονικό αυτό πορτοφόλι αναπτύχθηκε από την Viva Υπηρεσίες Πληρωμών Α.Ε., η οποία είναι αδειοδοτημένη από την Τράπεζα της Ελλάδος. Mε την επιβολή των capital controls, αναγκάστηκαν οι Έλληνες να πραγματοποιούν οικονομικές συναλλαγές με την χρήση χρεωστικής κάρτας και άλλων μέσων ηλεκτρονικών συναλλαγών. Σε αυτό συνέβαλε βέβαια και  η ανάπτυξη της τεχνολογίας, αφού είναι πολύ ευκολότερο και χωρίς επιπλέον χρέωση να κάνουν αυτές τις συναλλαγές με e-banking ή με ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι όπως το Viva Wallet, από τον υπολογιστή, tablet ή ακόμα και το κινητό τους τηλέφωνο. Απλά με την εφαρμογή Viva Wallet app απλουστεύεται η διαδικασία χωρίς κόπο.
Με το Viva Wallet, όπως και με τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά πορτοφόλια, μπορείτε να μεταφέρετε χρήματα σε τρίτους, να πληρώσετε λογαριασμούς ΔΕΚΟ, κινητής τηλεφωνίας και οποιαδήποτε αγορά σε φυσικό κατάστημα ή e-shop με το σήμα Viva Wallet. Επιπλέον μπορείτε να αγοράσετε αεροπορικά, ακτοπλοϊκά εισιτήρια, εισιτήρια για θέατρο, κινηματογράφους, μουσικές εκδηλώσεις, συναυλίες και αθλητικούς αγώνες μέσω του viva.gr. Ο τρόπος λειτουργίας του δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτόν των ήδη γνωστών Paypal, Skrill ή Neteller. Πολύ σημαντικό είναι ότι έλυσε τα χέρια των παικτών του στοιχήματος, καθώς μπορούν να γίνουν πλέον και καταθέσεις σε νόμιμες εταιρείες στοιχημάτων. Και όλα αυτά απλά, με πληρωμή του ποσού σε οποιοδήποτε από τα πάρα πολλά Viva spots
Η διαδικασία απλή:
Άνοιγμα λογαριασμού
Στο Viva Wallet, συμπληρώνοντας όνομα, e-mail, τηλέφωνο. Επιβεβαιώνετε τα στοιχεία σας με τον σύνδεσμο που σας στάλθηκε στο e-mail και τον κωδικό στο κινητό τηλέφωνο σας. Η εγγραφή ολοκληρώθηκε!
Καλό θα ήταν να ταυτοποιήσετε τον λογαριασμό σας, αφού δηλώσετε και τα υπόλοιπα στοιχεία σας. όπως διεύθυνση και ΑΦΜ. Αυτό γίνεται, ανεβάζοντας μια φωτοτυπία της αστυνομικής σας ταυτότητας και ενός λογαριασμού ΔΕΚΟ που να φαίνεται η διεύθυνση και το ΑΦΜ για να έχετε μεγαλύτερο όριο συναλλαγών. Έτσι το ετήσιο όριο συναλλαγών, από 2.500€ γίνεται απεριόριστο.
Φόρτιση χρημάτων
1.Μέσω της πιστωτικής ή χρεωστικής σας κάρτας.
2.Με κωδικό e-money που μπορείτε να προμηθευτείτε στα πάρα πολλά Viva spots που υπάρχουν, όπως ΕΚΟ, BP, Media Markt, Public τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Εκεί πληρώνετε πρώτα το επιθυμητό ποσό φόρτισης 10€, 20€, 50€, 100€ ή πολλαπλάσια αυτών, και μετά παίρνετε κωδικό, τον οποίο καταχωρείτε στον λογαριασμό σας. Αυτός ο τρόπος φόρτισης είναι δωρεάν.
3.Με μετρητά, εκδίδοντας πρώτα κωδικό από την εταιρεία που θέλετε να πληρώσετε με το ακριβές ποσό και μετά πληρώνοντας τον, στα Viva spots που προαναφέραμε. Με αυτόν τον τρόπο έχετε επιπλέον χρέωση 1€.
4.Με e-banking, χρεώνοντας τον τραπεζικό σας λογαριασμό.
Η ανάληψη αξίζει να σημειώσουμε 'οτι γίνεται στην κάρτα σας ή στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Στον τραπεζικό λογαριασμό είναι πιο σύντομη η μεταφορά αυτή.
Πολύ σημαντικό είναι ότι μπορείτε να εκδώσετε και κάρτα Viva Wallet card με 4,99€ που αφορά το υπόλοιπο του λογαριασμού σας, για μεγαλύτερη διευκόλυνση των συναλλαγών. Είναι προπληρωμένη (prepaid) Mastercard, βγαίνει εύκολα, καθώς δεν απαιτείται πιστοληπτικός έλεγχος.