Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Διαφήμιση - Διαφημιστικά μέσα στο διαδίκτυο

Διαφήμιση - Διαφημιστικά μέσα στο διαδίκτυο
Εάν είμαστε ιδιοκτήτες ή διαχειριστές σε ένα ή περισσότερα site, μπορούμε να διεκδικήσουμε έσοδα από αυτό. Το site μας, είναι το σημείο παρουσίας μας στο διαδίκτυο, κάποιοι ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο του και το επισκέπτονται. Ήμαστε πλέον σε θέση να τοποθετήσουμε διαφημίσεις σε αυτό, απ' όπου θα προέλθουν και τα έσοδα μας, ανάλογα με την επισκεψιμότητα και τα κλικ σε αυτές. Αυτό απαιτεί κάποιες προϋποθέσεις. Θα πρέπει να έχουμε καλύψει επαρκώς την θεματολογία του site μας με αρκετές αναρτήσεις (post). Να το εμπλουτίζουμε συνεχώς με νέα θέματα που να έχουν ενδιαφέρον, με πρωτότυπο περιεχόμενο  ώστε να προκαλούν και να προσελκύουν τον αναγνώστη. Έτσι με το χρόνο θα δημιουργήσουμε πιστό αναγνωστικό κοινό. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι, χρειάζεται ισχυρή επιθυμία για την δημιουργία και την λειτουργία ενός τέτοιου site, χρόνο, επιμονή, υπομονή και πολύ δουλειά για να μπορείς να απαιτήσεις έσοδα από την διαφήμιση.
Διαφήμιση - Διαφημιστικά μέσα στο διαδίκτυο
Στο διαδίκτυο ως διαφημιστικό μέσο, υπάρχουν οι διαφημιζόμενοι, που ενδιαφέρονται να διαφημιστούν, οι διαφημιστικές εταιρείες ως μεσάζοντες, που αναλαμβάνουν τις διαφημιστικές ενέργειες των διαφημιζομένων και το site μας.
Οι επιλογές που έχουμε για να βάλουμε διαφήμιση στο site μας είναι αρκετές. Αν χωρίσουμε τις διαφημιστικές εταιρείες σε κατηγορίες, υπάρχουν εταιρείες που βάζουν διαφημίσεις πελατών τους στο site σας, βάση των CPM και βάση των CPC. Υπάρχει και η τρίτη επιλογή, να πουλήσουμε τον διαφημιστικό χώρο του site σας απευθείας στους διαφημιζόμενους, χωρίς μεσάζοντα, τα κέρδη σίγουρα θα είναι μεγαλύτερα(προϋποθέτει να έχουμε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα).
Μερικά από τα καλύτερα διαφημιστικά δίκτυα που παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες:
Η εύκολη, δωρεάν και εγγυημένη επιλογή, ανήκει στην Google. Δεν υπάρχουν τεράστιες απαιτήσεις σε επισκεψιμότητα, μεγάλοι πελάτες, μόνο ποιοτικό περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο για όλες τις ηλικίες και πληρώνει καλά, σε σχέση με άλλα δίκτυα.
Ένα πολύ μεγάλο διαφημιστικό δίκτυο και αρκετά παλαιό στον χώρο. Δεν απαιτεί ελάχιστο αριθμό επισκεψιμότητας στο blog σας, εγκρίνεται η αίτηση σας εύκολα, με προϋπόθεση να μην έχετε ως περιεχόμενο πορνογραφικό υλικό, βία, παράνομο υλικό κ.α. και μεγάλο αριθμό διαφημίσεων. Έχει διάφορους τύπους διαφημίσεων και μπορείτε να επιλέξετε μέγεθος, τύπο κ.α. από το interface, με το οποίο ελέγχουμε την απόδοση των διαφημίσεων. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα toolbar που και να βγάλουμε κέρδος και από εκεί. Βασίζεται στο μοντέλο των CPM, αλλά και των CPC, καθώς δεν πληρώνει μόνο για τα κλικ πάνω στις διαφημίσεις, αλλά και για τις επιτυχημένες πωλήσεις που πραγματοποιούνται από αυτά τα κλικ. Πληρωμές γίνονται μέσω Paypal, λογαριασμό τραπέζης (wire transfer).
Πολύ μεγάλο διαφημιστικό δίκτυο, ανήκει σε κινέζικο όμιλο επιχειρήσεων. Ελέγχει τις διαφημίσεις από το δίκτυο Yahoo! Bing. Δεν απαιτεί μεγάλο αριθμό επισκεψιμότητας και βασίζεται στο μοντέλο των CPM και των CPC. Προϋποθέτει μεταξύ άλλων, να μην υπάρχει πορνογραφικό περιεχόμενο, παράνομο υλικό, βία, ναρκωτικά, ρατσισμό κ.α. στο site μας. Η γλώσσα που χρησιμοποιείται, είναι κυρίως η Αγγλική. Υπάρχουν και εδώ διάφοροι τύποι διαφήμισης που μπορούμε να επιλέξουμε, ώστε να είναι κατάλληλοι για το site μας, ενώ χρησιμοποιεί το σύστημα contextual, όπου οι διαφημίσεις βασίζονται στις λέξεις του περιεχομένου του site, ώστε να σχετικές. Μέθοδοι πληρωμής είναι το PayPal και μέσω λογαριασμού τραπέζης (wire transfer), 30 ημέρες μετά την λήξη κάθε μήνα, με ελάχιστο ποσό τουλάχιστον 100$.
Αυτό το δίκτυο είναι διαφορετικό από τα άλλα, παρέχοντας επιπλέον τρόπους διαφήμισης. Τοποθετούμε ένα ειδικό script που μας παρέχεται με αναλυτικές οδηγίες αφού γίνει δεκτό το site μας.
Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 4 ειδών διαφήμισης:
in-text Οι λέξεις των κειμένων μας που είναι σχετικές με τους διαφημιζόμενους, γίνονται σύνδεσμοι που αν βάλουμε τον δείκτη πάνω τους εμφανίζεται η διαφήμιση!
in-tag Μικρά πλαίσια ανάμεσα στα κείμενα των αναρτήσεων μας
in-frame Πλαϊνές διαφημίσεις μέσα στην σελίδα του site μας
in-fold Διαφημίσεις που ξεπροβάλλουν στο κάτω μέρος της σελίδας του blog σας
Είναι πολύ καλό δίκτυο που βασίζεται στα CPM. Δεν καθυστερεί ιδιαίτερα στην φόρτωση του site μας, διότι πρώτα φορτώνεται το site και μετά οι διαφημίσεις. Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι δεν απαιτεί διαφημιστικό χώρο, καθώς έχει τις in-text διαφημίσεις. Επιτρέπει μέχρι 12 διαφημίσεις συνολικά, ενώ η έγκριση του είναι εύκολη, δύσκολα θα μας απορρίψουν. Μέθοδοι πληρωμής PayPal, λογαριασμό τραπέζης (wire transfer), eCheck, ACH (για ΗΠΑ) και Payoneer.
Ένα πολύ καλό δίκτυο, χρησιμοποιεί το σύστημα contextual και τοποθετεί διαφημίσεις, ανάλογα με την γεωγραφική μας περιοχή. Έχει πρωτοποριακή πλατφόρμα και αρκετά καλά ποσοστά πληρωμής ανά CPM, μέχρι 30$. Πληρώνει βάση την απόδοση ή CPA, την πραγματοποίηση δηλαδή του στόχου της κάθε διαφήμισης, γι' αυτό και έχει μεγάλα ποσοστά πληρωμής. Δεν έχει απαιτήσεις στην επισκεψιμότητα του site μας για να εγκριθεί η αίτηση μας. Οι πληρωμές γίνονται με Paypal, 30 ημέρες μετά την λήξη του μήνα.
Αρκετά καλό διαφημιστικό δίκτυο για νεοεισερχόμενους στον χώρο του blogging που βάζουν διαφήμιση. Και αυτό γιατί δεν απαιτεί καθόλου επισκεψιμότητα. Πληρώνει βάση των CPC, όμως δεν επιτρέπει κλικ που γίνονται από τους ίδιους τους εκδότες με σκοπό το κέρδος. Έχει περιορισμούς καθώς δεν επιτρέπει συνεργασία με site τα οποία έχουν παράνομο ή πορνογραφικό υλικό, βία κ.α. Οι πληρωμές γίνονται μέσω του λογαριασμού σας Paypal.