Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Google my business

Google my business
Οι έρευνες δείχνουν πως κάθε χρόνο είναι περισσότεροι οι καταναλωτές που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες για πληροφόρηση και αναζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Θέλετε να εμφανίζεται η επιχείρησή σας όταν κάποιος χρήστης ψάχνει ακόμα και για κάτι εντελώς διαφορετικό ;
  • Θέλετε οι χρήστες του διαδικτύου να βλέπουν τις φωτογραφίες της δουλειάς σας, διάφορες πληροφορίες όπως ωράρια καταστήματος κτλ ακόμα και κριτικές από τους πελάτες σας;
Μια από τις πιο άμεσες λύσεις προβολής στο διαδίκτυο, που προσφέρει τα προαναφερθέντα και ακόμα περισσότερα, είναι το «Google my business». Με λίγα κλικ μπορείς να βρεθείς ακόμα και στις πρώτες σελίδες αναζήτησης της Google και ταυτόχρονα η επιχείρηση σου να φιγουράρει στους επίσημους χάρτες της Google.
Η υπηρεσία της Google έχει προβλέψει για κάτι τέτοιο χρόνια πριν αλλά πολλοί επιχειρηματίες δεν το γνωρίζουν. Σήμερα οποιοσδήποτε μπορεί να προσθέσει την επιχείρησή του στο Google Maps, μέσα από μια διαδικασία που είναι πραγματικά εύκολη και κυρίως χωρίς κανένα κόστος.
Φυσικά η τελειοποίηση της παραπάνω πληροφορίας γίνεται με την καταχώρηση του συνδέσμου προς την ιστοσελίδα του καταστήματος, γιατί ο προσωπικός ιστότοπος αποτελεί πάντα την καλύτερη λύση προβολής μια επιχείρησης. Όμως η Google συμβουλεύει το εξής.: Nα συνδυάσεις τα πάντα για να φέρεις τα καλύτερα αποτελέσματα ξεκινώντας με την πιο απλή κίνηση, την καταχώρηση της επιχείρησης, η οποία μπορεί ν’ αποδειχθεί ένα χρήσιμο εργαλείο και για μικρές τοπικές επιχειρήσεις που δεν έχουν αναπτυχθεί διαδικτυακά.
Τι πρέπει να έχετε:
  • Φυσικό χώρο, είτε αυτό είναι η οικία σου, είτε ένα μαγαζί, για να δηλώσεις τις συντεταγμένες της επιχείρησής σου.
  • Το επάγγελμα σου να ανήκει στις κατηγορίες που διαθέτει η Google, π.χ. να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας.
  • Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:
  • Άνοιγμα ενός λογαριασμού gmail.
  • Εγγραφή στην υπηρεσία “Google my business”
  • Καταχώρηση τουλάχιστον δύο αρκετά καλής ανάλυσης φωτογραφιών της επιχείρησης σου εκ των οποίων την μια να την χρησιμοποιήσει ως λογότυπο.
Στα επόμενα βήματα που θα σας οδηγήσει η Google θα έχετε τη δυνατότητα να συμπληρώσετε όλες τις πληροφορίας που θέλετε να γνωρίζουν οι πελάτες σας παλιοί και νέοι , όπως τηλέφωνα, ωράριο υπηρεσίες κτλ.
Αφού ολοκληρώσει κάποιος τα παραπάνω βήματα θα πρέπει να περιμένει κάποιες εβδομάδες για να του σταλεί ταχυδρομικώς ένας κωδικός ενεργοποίησης από τα γραφεία της Google. Σε μερικές περιπτώσεις η καταχώρηση γίνεται τηλεφωνικώς.
Καταχωρώντας τον κωδικό σε λίγες ώρες και εφόσον γράψει ο ενδιαφερόμενος στην αναζήτηση της Google το όνομα της επιχείρησής του, αυτή θα φιγουράρει στις μηχανές αναζήτησης της Google με όλες τις πληροφορίες που έχει καταχωρήσει. Φυσικά καλό θα ήταν να απευθυνθεί και σε έναν ειδικό για να μπορέσει να βγαίνει, εφόσον είναι εφικτό και με κάποιες συγκεκριμένες άλλες λέξεις κλειδιά.
Ο χρόνος εμφάνισης της επιχείρησης στους επίσημους χάρτες της Google ποικίλλει και εξαρτάται από την ίδια την Google.
Η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει πλέον πολλά εργαλεία που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για να προβάλλει την επιχείρηση του. Άλλα είναι ακριβά άλλα λιγότερο. Το θέμα είναι να χρησιμοποιηθούν εκείνα που αν αξιοποιηθούν σωστά με την καθοδήγηση ενός ειδικού με εμπειρία θα φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος.