Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Διαφήμιση στα AdWords της Google

Διαφήμιση στα AdWords της Google
Από τότε που η Google λάνσαρε τις αναπτυγμένες διαφημίσεις κειμένου (expanded text ads) τα αποτελέσματα για τους διαφημιζόμενους αυξήθηκαν θεαματικά. Αύξηση στα κλικ (click through rate) κατά 15-20%!
7 συμβουλές για να κάνετε τις διαφημίσεις σας πιο αποτελεσματικές.
1. Προσαρμόστε τις διαφημίσεις στη φωνητική αναζήτηση: οι άνθρωποι που πραγματοποιούν αναζητήσεις επιθυμούν σαφή και συγκεκριμένα αποτελέσματα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε να ρωτούν με όλο και μακρύτερες ερωτήσεις. Επίσης, η φωνητική αναζήτηση κερδίζει διαρκώς έδαφος και αναμένεται να φτάσει το 50% των συνολικών αναζητήσεων μέχρι το 2020. Η φωνητική αναζήτηση όμως, δεν περιορίζεται στη Google αλλά συμπεριλαμβάνει τη Siri, την Cortana, την Alexa… και το βασικότερο μεταφέρεται στις κινητές συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι οι διαφημίσεις χρειάζονται βελτιστοποίηση ως προς τη φωνητική αναζήτηση.
2. Γράψτε στην καθομιλουμένη: οι χρήστες χρησιμοποιούν μεγαλύτερες φράσεις, σε καθημερινή γλώσσα. Κατά συνέπεια και οι διαφημίσεις πρέπει να απαντούν με αυτόν τον τρόπο. Οι χρήστες, πλέον, περιμένουν απαντήσεις και όχι λέξεις-κλειδιά. Εξ’ άλλου η λογική των Expanded Text Ads είναι ακριβώς αυτή: να μην επαναλαμβάνονται απλώς οι λέξεις-κλειδιά! Οι λέξεις-κλειδιά παίζουν ασήμαντο ρόλο στο δείκτη ποιότητας της διαφήμισης σύμφωνα με τη Google. Το πιο σημαντικό είναι η εμπειρία του χρήστη στη landing page και η ποιότητα της διαφήμισης. 
3. Χρησιμοποιήσετε τις αντωνυμίες: βάλτε τις μέσα στις διαφημίσεις σας και αυξήστε την αποδοτικότητά τους. Οι άνθρωποι είναι αυτοί που αγοράζουν τα προϊόντα για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Η επιχείρηση σας θα τους καλύψει αυτές τις ανάγκες με τα προϊόντα/υπηρεσίες που θα τους προσφέρει. Παράδειγμα: «Χρειάζεστε καινούρια ή μεταχειρισμένα ελαστικά για το αυτοκίνητο σας;» «Εμείς τα έχουμε»! με το εμείς, αυξάνεται ο συναισθηματικός δεσμός του χρήστη με την επιχείρησή σας και αυξάνετε την πιθανότητα να τον κάνετε νέο πελάτη σας. 
4. Το remarketing:  κρατάει συνδεδεμένους την επιχείρηση σας με το ακροατήριό σας. Σας ξαναφέρνει τους χρήστες που έχουν ήδη μπει στο site σας. Αυτοί οι χρήστες έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πραγματοποιήσουν μία συναλλαγή!
5. Στοχεύστε με δημογραφικά κριτήρια: η στόχευση αυτού του τύπου σάς δίνει τη δυνατότητα να φτιάξετε πιο προσωποποιημένες διαφημίσεις για το κοινό σας. Για παράδειγμα, αν μία διαφήμιση απευθύνεται ταυτόχρονα και σε άντρες και σε γυναίκες έχει μικρότερη αποτελεσματικότητα από ότι αν απευθυνόταν μόνο σε άντρες και μόνο σε γυναίκες. Χωρίστε τη σε δύο διαφορετικές με διαφορετικά προφανώς μηνύματα.
6. Χρησιμοποιήστε τις φόρμουλες ΑΝ (IF): η Google δίνει τη δυνατότητα να διαφοροποιήσετε το κείμενο της διαφήμισης που βλέπει ο χρήστης, ως προς το call to action, ανάλογα με τη συσκευή από την οποία βλέπει τη διαφήμιση. Μπορείτε επίσης, να στοχεύσετε με ειδικές προσφορές αυτούς που έχουν εγκαταλείψει το καλαθάκι τους ή αυτούς που επανέρχονται στο site.
7. Επεκτάσεις διαφημίσεων για κινητές συσκευές: οι επεκτάσεις για κινητά μπορούν να βοηθήσουν την αποτελεσματικότητα της διαφήμισης ειδικά για όσους αναζητούν μέσω κινητού. Χρησιμοποιήστε τις επεκτάσεις τοποθεσίας, τοποθεσιών στις οποίες ο χρήστης θα βρει το προϊόν σας (affiliate), μηνυμάτων (ώστε να μπορεί ο χρήστης να σας ρωτήσει κάτι), τηλεφώνου και εφαρμογής (αν έχετε).