Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Πρώτη παράδοση εμπορευμάτων με drone από το Amazon

Πρώτη παράδοση εμπορευμάτων με drone από το Amazon
Ο Ρίτσαρντ παρήγγειλε το Amazon Fire Stick για να βλέπει ταινίες που ρέουν από το Διαδίκτυο και μαζί... έναν κουβά ποπ κορν. Δεκατρία λεπτά αργότερα, είδε την παραγγελία του να παραδίδεται στην αυλή του στο Κεϊμπριτζσάιρ στη Μεγάλη Βρετανία με... το πλήρως αυτόνομο drone της νεοσύστατης υπηρεσίας Amazon Prime Air. Ήταν η πρώτη παράδοση με αυτόνομο drone για το διεθνές πολυκατάστημα του Τζεφ Μπέζος.
Η μόνη ανθρώπινη παρέμβαση ήταν αυτή που χρειάστηκε για να συσκευαστεί η παραγγελία, πριν πετάξει για την αποστολή του το μικρό, ηλεκτρικό, πλήρως αυτόνομο χωρίς πιλότο drone.
Οι δοκιμαστικές παραδόσεις με drone θα συνεχιστούν στη Μεγάλη Βρετανία, εκεί όπου επιτρέπεται η πτήση drone σε μεγαλύτερες αποστάσεις από ό,σο βλέπει το μάτι του πιλότου από εδάφους. Στις ΗΠΑ δεν επιτρέπεται κάτι ανάλογο, στη Μ.Βρετανία όμως το delivery με drones θα δοκιμαστεί για δύο πελάτες στο Κέμπριτζ.
Πάντως, τα drone της Amazon μπορούν να παραδίδουν παραγγελίες με βάρος μικρότερο από 2,2 κιλά, καιρού επιτρέποντος, σε ώρες με ηλιοφάνεια. Μια ακόμα πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι έμποροι που φιλοδοξούν να κάνουν παραδόσεις εμπορευμάτων αυθημερόν με drone είναι ότι οι παραλήπτες πρέπει να έχουν επαρκώς μεγάλη αυλή για να προσγειωθεί το drone με ασφάλεια, γι'αυτό παρατηρητές της αγοράς εκτιμούν ότι θα αργήσει να επεκταθεί η υπηρεσία σε πυκνοκατοικημένες πόλεις.
Παρόλα αυτά, στο Amazon δηλώνουν ενθουσιασμένοι με το πλήρως αυτοματοποιημένο ιπτάμενο σύστημα παράδοσης των εμπορευμάτων και υπόσχονται ότι σύντομα θα επεκταθεί σε εκατοντάδες Βρετανούς.
Information Technology Engineer - Developer
Πηγή: tech.in.gr